3 . Mayıs . 2024, Cuma
DUYURULAR
Anasayfa » HABERLER » Gediz OSB 1. Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

Gediz OSB 1. Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

Gediz Organize Sanayi Bölgesi (Gediz OSB) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 14 Aralık 2018 Cuma Günü Gediz OSB Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya, Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim BAŞOL, Müteşebbis Heyet Başkan Vekili , İlçe Özel İdare Müdürü A.Oğuz DAĞLI, Müteşebbis Heyet Üyelerinden Gediz Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK, TSO Başkanı  Vedat ÖZTÜRK, TSO Meclis Başkanı Cafer GÜNEŞ  ve OSB içinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Divan Başkanlığı’nı İbrahim BAŞOL’un yaptığı Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantı, Gediz Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK’ın konuşmasıyla başladı.

Sayın Muharrem AKÇADURAK; Genel kurula gelen katılıcıları selamlayarak genel kurulun Gediz OSB’ye hayırlı olmasını diledi devamında, biz Belediye olarak her zaman siz sanayicilerin yanınızdayız ve ne zaman ihtiyacınız olursa olsun her konuda yardıma hazırız diyerek sözlerine son verdi.

Söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Vedat ÖZTÜRK, OSB’ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Müteşebbis Heyetinin devamı yöndedir, ancak siz sanayicilerimizin alacağı kararlara saygılıyız, genel kurulda alınacak kararlar Gediz OSB’ye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

Protokol ve misafir konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem Maddesi olan; Kuruluş Protokolünün Ana Sözleşme Olarak Değiştirilmesi ve Kabulü;

Yapılan oylamada Gediz Organize Sanayi Bölgesi Ana Sözleşmesi hazırlandığı şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin Maddesi olan;  Müteşebbis Heyetin Göreve Devam Edip Etmeyeceği Konusunun Görüşülmesi ve Karara Bağlanması;

İlk olarak müteşebbis heyetin göreve devam edip etmeyeceği yönündeki gündem maddesi görüşüldü. Divan Başkanı Müteşebbis Heyetin görevine devam edip etmemesini yapı kullanma izni alan katılımcıların oyuna sundu. Yapılan açık oylamada Müteşebbis Heyetin göreve devam ETMEMESİ oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin Maddesi olan;  Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Okunması ve görüşülmesine geçildi:

Yönetim Faaliyet Raporlarının Okunması ve görüşülmesi:

 Bölge Müdürü Gökhan DEĞİRMENCİ tarafından Gediz Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu Genel Kurula okudu ve okuma esnasında konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Okunması ve görüşülmesi:

 Bölge Müdürü Gökhan DEĞİRMENCİ tarafından Gediz Organize Sanayi Bölgesinin Denetim Kurulu Raporunu Genel Kurula okudu.

Gündemin Maddesi olan;  Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Denetim Kurulu İbrasına geçildi;

Yönetim Kurulu Üyelerinin

Divan Başkanı; “Yönetim Kurulu Üyelerinin ibrasını oylarınıza sunuyorum” dedi Yapılan açık oylamada Yönetim Kurulu Üyeleri oy birliği ile ibra edildi.

 Denetim Kurulu Üyelerinin İbrası:

Divan Başkanı tarafından Denetim Kurulu üyelerinin ibrası genel kurulun oyuna sunuldu. Yapılan açık oylamada Denetim Kurulu Üyeleri oy birliği ile ibra edildi.

Gündemin Maddesi olan;  OSB Yönetim Kurulunun Hazırlamış Olduğu, 2019 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi, Prensiplerin Belirlenmesi ve Bütçenin Onaylanmasına geçildi;

 Divan Başkanı tarafından, Gediz OSB Yönetim Kurulunun hazırlamış olduğu 2019 Yılı Bütçesini Genel Kurula sunmak üzere Bölge Müdürü Gökhan DEĞİRMENCİ’yi kürsüye davet etti.  Sayın Gökhan DEĞİRMENCİ Gediz OSB Yönetim Kurulunun hazırlamış olduğu 2019 Yılı Bütçesini katılımcılara okundu.

Yönetim kurulu Başkanı İbrahim BAŞOL “Enflasyonla Topyekün  Mücadele Kapsamında, Gediz OSB Yönetimi olarak, Aidat ve Su Bedellerinde 2019 yılı için artış yapmadıklarını, sanayicinin girdi maliyetlerinin artmaması için bu kararı aldıklarını bildirdi.”

Divan Başkanı tarafından, Gediz OSB Yönetim Kurulunun hazırlamış olduğu 2019 Yılı bütçesi sunulduğu / hazırlandığı şekliyle Genel Kurulun oyuna sunuldu. Yapılan oylamada Gediz OSB’nin 2019 yılı tahmini bütçesi sunulduğu / hazırlandığı şekliyle oy birliği kabul edildi.

MADDE 11- Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve OSBÜK Asıl ve Yedek Üyelerinin Seçimine geçildi:

Divan Başkanı; “dört yıl görev yapacak, Yönetim Kuruluna 5 (beş) asıl, 5 (beş) yedek,  Denetim Kuruluna 2 (iki) asıl, 2 (iki) yedek ve OSB Üst Kuruluşu (OSBÜK) üyeliğine 2 (iki) asıl, 2 (iki)  yedek üye seçimi yapacağız, Katılımcılar arasından aday olmak isteyen veya seçilmesini istediğiniz, teklif ettiğiniz isimler var mı diye sordu. Aynı görevler için birden fazla aday veya liste olması halinde gizli oy açık tasnif usulü ile seçim yapacağı belirtildi.

Yönetim Kurulu Asıl Üyelikleri                   

11 İbrahim BAŞOL
22 İshak PEKBİLGİN
33 Mehmet KICIROĞLU
44 Süleyman AKGÜN
55 Durmuş CANDAN

Denetim Kurulu Asıl Üyelikleri                      

11 Süleyman Serol ALPAR
22 Ümit ÇELİKEL

     OSB Üst Kuruluşu Asıl Üyelikleri                 

11 İhsan TAMBULUT
22 İshak PEKBİLGİN

İsimler Gediz Organize Sanayi Bölgesinin 4 (dört) yıl görev yapacak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve OSB Üst Kuruluşu üyeliklerine yukarıdaki tablolarda yazıldığı şekliyle oy birliği ile seçildiler.

Yeni seçilen Yönetim Kurulu adına Sayın İbrahim BAŞOL söz aldı, bir teşekkür konuşması yaptı konuşmalarının devamında; “bize olan güveniniz ve desteklerinize çok teşekkür ederim,” dedi.

Sayın İbrahim BAŞOL tarafından, Gediz Belediye Başkanı Sayın Muharrem AKÇADURAK, İlçe Özel idare Müdürü Sayın A. Oğuz DAĞLI ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Vedat ÖZTÜRK’e  plaket takdim edildi.

Divan başkanı İbrahim BAŞOL  “1. olağan genel kurulumuzun yapılmasında emeği geçen herkese divan üyelerim adına çok teşekkür ederim, yeni seçilen üyelerimize görevlerinde başarılar dilerken siz değerli katılımcılarımıza da katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.” Toplantıyı sonlandırmıştır.

 

Facebook
Twitter
Instagram
Google+
http://www.gedizosb.org.tr/2018/12/25/1910">
RSS