19 . Nisan . 2024, Cuma
DUYURULAR
Anasayfa » BASINDA GEDİZ OSB » KÜPELİLER TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OSB LEVHA FABRİKASI GEDİZ’DE ÜRETİME BAŞLADI

KÜPELİLER TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OSB LEVHA FABRİKASI GEDİZ’DE ÜRETİME BAŞLADI

Eskişehir’in önde gelen sanayi kuruluşlarından Küpeliler Endüstri A.Ş. tarafından 2019 yılında Kütahya’nın Gediz ilçesinde yapım çalışmalarına başlanılan, 105 milyon Euro yatırım tutarı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisi olan “OSB Levha Fabrikası” üretime başladı.

16.12.2022 13:09

KÜPELİLER TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OSB LEVHA FABRİKASI GEDİZ’DE ÜRETİME BAŞLADI

Çimento, sunta, OSB levha, ambalaj, hazır beton, madencilik ve inşaat gibi toplam 7 adet iş kolunda faaliyet gösteren Küpeliler Endüstri A.Ş. hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Eskişehir OSB’de Kasım 2022’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla sunta fabrikasının temelini atan firma, 2019 yılında Gediz OSB’de yapım çalışmalarına başladığı ve 105 milyon Euro’luk dev yatırım tutarı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern OSB Levha Fabrikasını tamamlayarak aralık ayı başında devreye aldı. Son teknolojik sistemlerle donatılarak tasarlanan, 116 bin metrekare büyüklüğe sahip tesislerde yıllık 280 bin metre küp üretim kapasitesiyle dikkat çeken tesis, Türkiye’nin bu alandaki 66 bin metreküpten fazla ithalatına son vererek hem iç piyasanın ihtiyacını karşılayacak hem de ihracat yaparak ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Kapasite ve üretim teknolojisi ile sektörde Türkiye’nin en modern tesisinde 100 çalışan istihdam edilecek. 

KÜPELİLER TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OSB LEVHA FABRİKASI GEDİZ’DE ÜRETİME BAŞLADI
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli  – Gediz OSB Başkanı İbrahim Başol – Gediz OSB Başkan V. İshak Pekbilgin – Gediz OSB Bölge Müdürü Gökhan Değirmenci

Yıllık 280 bin metre küp yatırım kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü

Küpeliler Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küpeli, firma olarak Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisinin tamamlanıp faaliyete başlamasının haklı gururunu yaşadıklarını aktararak, “Kurulduğu 1981 yılından bugüne edindiği bilgi birikimi ve tecrübesiyle yenilikçi projelere imza atan Küpeliler Endüstri A.Ş. olarak Gediz’de 2019 yılında yapım çalışmalarına başladığımız OSB Levha fabrikamız bu ay itibariyle üretime başladı. Toplam yatırım tutarı 105 milyon Euro olan, 116 bin metrekare yatırım alanı ve yıllık 280 bin metre küp üretim kapasitesi ile bu alanda Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisi olan böylesi dev bir tesisi ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tesisimiz şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Ülkemizin bu alandaki açığını büyük oranda kapatacağız

Küpeli, tesisin bu alandaki büyük açığı kapatacağını aktararak, “Ülkemiz tarafından bu alanda ülkemiz tarafından yapılan yolluk 66 bin metreküpten fazla ithalat yapılmakta. Bu yatırım ile ülkemizin bu alandaki açığı büyük oranda kapanacak. Hem iç piyasanın ihtiyacını karşılayacak hem de ihracat yapılarak ülkemize döviz kazandıracak.  Ayrıca firma olarak bu ürün grubunda sürdürdüğümüz liderliğimizi daha da pekiştireceğiz. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük, hatta Türkiye’deki mevcut Osb fabrikalarının toplam kapasitesinden daha büyük konumuna geleceğiz. Bunlar yalnızca Küpeliler için değil sektörün büyümesi ve gelişmesi adına da son derece önemli gelişmeler” diye konuştu.

KÜPELİLER TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OSB LEVHA FABRİKASI GEDİZ’DE ÜRETİME BAŞLADI
Küpeliler Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küpeli

Endüstri 4.0 uygulamaları açısından ileri teknolojiye sahip tesiste 100 kişinin istihdam edileceği belirten Hasan Küpeli, yıllık 750 milyon TL ciro hedeflediklerini iletti.

Facebook
Twitter
Instagram
Google+
http://www.gedizosb.org.tr/2023/06/01/basinda-gediz-osb">
RSS